Салат Казка з копченою куркою листковий - рецепт
29.06.2013 12:50
Склад рецепта блюда
Стегенце копчене – 2 шт
Картопля отварна – 2 шт
Морквина отварна– 1 шт
Огірочок (свіжий або солоний) – 2 шт
Сир: твердих сортів
Яйце куряче – 5 шт
Майонез
Зелень петрушки або кропу
Перець
Сіль
Спосіб приготування блюда: як приготувати Салат Казка з копченою куркою листковий.
Отже, відразу прагну попередити, що всі інгредієнти, запропоновані мною, можна – по-перше, варіювати, заміняючи одні продукти іншими; по-друге, усі вони – винятково на смак, незважаючи на те, що я все-таки запропонувала рецептуру. Тобто чогось можете покласти побільше, чогось поменше. Та й нарізати всі інгредієнти бажане кубиками або часточками – на ваш смак. А підсолюємо й перчимо кожний шар - по смакові.
Спочатку салатник, куди ми й покладемо наш салат, довільно встелимо харчовою плівкою. А потім приступимо до приготування.
Зі стегенця знімемо м'яско, розділимо його на кубики. Усе це кладемо в салатник, бажане, щоб це було плоске блюдо. Перший шар змажемо рясно майонезом. Відваримо картоплю, поки суд да справа, остудимо його, а потім наріжемо на маленькі кубики.
Покладемо все це другим шаром – на курочку. І теж гарненько закропимо його майонезом. Зараз підійшла черга варених вкруту яєць. Очистивши їх, поріжемо – подрібніше, і встеляємо наступний слів, який змажемо тим же майонезом.
Після ріжемо огірок – можна свіжий. Можна солоний. І його, порізавши, умастимо майонезом.
А тепер морква. Попередньо відварений плід очистимо й поріжемо некрупно, помазавши потім майонезом.
І так – повторити ще раз усі ці шари, не забуваючи кожний з них промащувати майонезом. Потім потремо сир на великій тертці й посипемо їм салат зверху. Прикрасимо все це яйцем, маслинкою і петрушечкою обкладемо боки.
Пам'ятайте, що цей салатик краще готовити з вечора, щоб він краще просочився й був більш соковитим.