Салат з ананасами й куркою - рецепт

29.06.2013 12:17

Для приготування салату слід взяти
 
філе курки ( близько 300 грам),
 
консервовані ананаси (приблизно такий же обсяг, як і курки),
 
сир (250 грам),
 
яйця (три або чотири штуки)
 
і майонез (100 грам).
 
Крок 1: Потрібно відварити куряче філе в підсоленій воді (краще використовувати в приготуванні охолоджені грудки).
 
Крок 2: Консервовані ананаси злегка подрібнити, натерти сир і попередньо зварені яйця на тертці.
 
Крок 3: Відварену курку нарізати кубиками невеликих розмірів, приблизно п'ять мм.
 
Крок 4: На велике блюдо першим шаром викласти кубики курки, потім зверху шматочки ананасів. Третім шаром покласти здрібнені на дрібній тертці яйця. Останнім шаром іде сир. Кожний шар потрібно промащувати майонезом.
 
Крок 5: Зверху салат рекомендується декорувати зеленню (петрушка, кріп) і/або вареною морквою.
 
Крок 6: Солити або перчити такий салат не потрібно - курка й так вариться в підсоленій воді, а майонез надає блюду необхідний ступінь гостроти.
 
На замітку: вегетаріанці можуть замінити курку тушкованими грибами. Приємного апетиту!