Сирне печиво - рецепт
29.06.2013 12:38
Сирне печиво - рецепт
Для приготування сирного печива буде потрібно:
борошно пшеничне вищого сорту - 400 г,
масло вершкове або маргарин - 200 г,
яйця - 2 штуки,
сир - 200 г,
сіль - 1 ч.л.,
перець чорний мелений - ч.л.,
суха гірчиця - ч.л.,
вода - 40 мол.
По смакові в печиво можна додавати будь-які пряності, трави.
Крок 1: Ретельно просіяти через сито борошно, охолоджений маргарин або вершкове масло покришити й розтерти з борошном в однорідну суміш.
Крок 2: Сир натерти на тертці, додати в тісто, усипати в нього сіль, трави й пряності, перець, гірчицю.
Крок 3: Яйця й теплу воду гарненько збити, додати в масу.
Крок 4: Вимісити отримане тісто до гладкості.
Крок 5: Надати печиву необхідну форму.
Крок 6: На лист покласти спеціальний папір для випічки або промастити його маслом, розкласти печиво. За бажанням можна попередньо обваляти фігурки в насіннячках кунжуту або кмину.
Крок 7: Випікається печиво в духовій шафі, розігрітій до 200 градусів протягом десяти хвилин.
Крок 8: Готове золотаве печиво можна викладати на блюдо й подавати до стола. Воно чудово підійде до кави, чаю або молоку. Можна ласувати сирним печивом і без напоїв, уживаючи його замість насіннячок, горішків, чіпсів.