Сирники з манкою

29.06.2013 12:37

Сирники з манкою - рецепт
 
Щоб приготувати сирники з манною кашею, вам буде потрібно:
 
Манна крупа
 
Нежирний сир
 
Одне куряче яйце
 
Соняшникове масло
 
Цукор-Пісок
 
Темний ізюм
 
Сіль по смакові
 
Крок 1: Спочатку потрібно перемішати сир із сирим яйцем так, щоб вийшла однорідна маса. У неї всипте манну крупу, цукор і посолити. Знову все ретельно перемішайте, і залишіть на столі.
 
Крок 2: У цій суміші манка повинна набратися вологи й набрякнути. Це допоможе майбутнім сирничкам краще тримати форму.
 
Крок 3: Поки маса буде набухати, промийте ізюм і викладіть його на чистий рушник. Він повинен повністю просохнути.
 
Крок 3: Хвилин приблизно через 20 у творожно-манну масу додайте ізюм і перемішайте все.
 
Крок 4: Потім берете не повну жменьку цієї маси, обвалюєте її в манній крупі, як у борошні, і ліпите з неї сирники. Можна, у принципі, обваляти сирники в борошні, але тоді вони не будуть такими ніжними й хрусткими. Саме крупа надає їм таку властивість.
 
Крок 5: Тепер розігрійте на сковорідці рослинну олію й опускайте в неї сирники по одному. Обсмажуйте їх по обидва боки, на слабкому вогню. Скоринка повинна затвердіти й підрум'янитися – це значить, що сирник готовий. Майте на увазі, що по краях сирник посмажиться сильніше, тому буде темно-коричневого кольору. Це зовсім не ознака того, що сирники підгоріли. Якщо края не будуть як треба підрум'янені, сирники залишаться сирими й несмачними.
 
Крок 6: На стіл сирники подаються теплими й найчастіше зі сметаною. Вони можуть стати відмінним полуденком, легким і смачним. Улітку їх можна подавати з яким-небудь сиропом і із соком, а взимку – з будь-яким доповненням, і, звичайно ж, з гарячим чаєм.